Täydellinen suklaakakku

IMG_2808 

Täydellistä suklaakakun reseptiä olen metsästellyt jo tovin. Etsintä pääsi vihdoin päätökseen mökkireissulla viikko takaperin ja voi että sitä riemua!! Kakku tietenkin hotkaistiin suihin sen koommin kuvaan tallentamatta ja niinpä sain oivan syyn tehdä kakun uudestaan viikonloppuna ystävien tupaantuliaisnyyttäripiknkikille viemisiksi ja samalla sain miehen kameran taakse nappaamaan kuvat kakusta myös tänne näytettäväksi. Taitaakin olla viimeinen kakku joka pyöräytetään tässä keittiössä. Tavara toisen jälkeen päätyy laatikkoon ja pahvilaatikkoläjä sen kuin kasvaa tuossa eteisen pitkällä seinustalla. Alkaa muutto tuntua jo todelliselta ja läheiseltä. Yritän tässä tohinantäyteisellä viimeisellä viikolla saada tästä kodista näpsäistyä vielä tännekin jonkinmoiset jäähyväiskuvat tyhjentyvistä huoneista. Miehen kanssa ollaan tehty nyt selkeä työnjako, minä hoidan lapset ja pakkaamiset, mies puuhaa remppaa. Puolitoista viikkoa mökillä teki teränsä, nyt on ihanaa tohista täällä työn tohinoissa vaikkei pakkaaminen nyt ihan mielipuuhiin listautuisikaan.

Tässä vielä ohjeet täydellisen suklaakaun saloihin. Resepti syntyi muutamaa eri ohjetta yhdistelemällä ja edellisten kokemusten hyviä ja huonoja puolia muistelemalla.
Osoittautui, että mökin kehnolla uunilla oli osansa kakun täydellisyyteen niinpä jälkimmäinen versio ehti paistua hieman liikaa täällä tehokkaamman uunin paahteessa, mutta onneksi näin, sillä nyt resepti on viilattu entistäkin paremmaksi. 


Suklaakakku
8rkl pehmeää voita
3dl sokeria

3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhoa
1/2 tl soodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata (käytin brunbergin suklaata)
1/2 dl maitoa

päälle:

2dl kermaa
100g mascarpone-juustoa
1/2tl aitovaniljaa

kirsikoita, mansikoita tms.

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin keskenään, lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja sulatettu suklaa sekaan sekä lopuksi maito sekoittaen taikina tasaiseksi. Kaada taikina uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 25-35min. Kokeile kakun kypsyys tikulla tai haarukalla keskeltä kakkua. Kakku on valmis kun tikkuun tarttuva taikina ei ole enää sileää ja juoksevaa vaan sellaista hieman klimppistä taikinaa joka kuitenkin on vielä hyvin kosteaa.

Vaahdota kakun päälle kerma ja sekoita mascarpone-juusto sekaan. Mausta kerma vanilijalla ja levitä kakun päälle kakun jäähdyttyä. Päälle voit ripotella kirsikoita tai mansikoita tai mitä tahansa mikä sopivalta tuntuu. 






- Ilonin Anna -


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE